Redactie NVOO

Blog Serena: Tweede GLI-bijeenkomst met thema Bewegen

Redactie NVOO

Logo-COOL-white-background-large.jpeg

Dit is de tweede blog van O-buddy Serena. In haar blogs deelt ze met ons haar ervaringen over het GLI-programma dat ze volgt. Hier kan je blog 1 vinden, waar ze zichzelf voorstelt.
Lees gauw verder om over Serena’s tweede CooL-bijeenkomst te horen!

De tweede bijeenkomst: Bewegen!


Op 2 november was mijn tweede CooL–groepsbijeenkomst: dit keer was het onderwerp Bewegen.


Bij aankomst gingen we eerst met z’n allen de tuin in en begonnen we meteen met een beweegspelletje. We gingen in een cirkel staan om een bal te gaan overgooien. De bal moesten we naar een willekeurig persoon gooien en daarbij moesten we dan tegelijkertijd de naam van die persoon noemen. Dit was vooral bedoeld om iedereen goed bij naam te leren kennen. Het werd steeds moelijker, want er kwam steeds een bal bij, dus het was opletten geblazen! We hebben veel gelachen en op een hele leuke manier waren we actief in beweging. Dus 2 vliegen in 1 klap!
Daarna zette de bijenkomst zich weer binnen voort. Zoals ik al schreef was het thema bewegen, en ook ging het over je mindset veranderen.


Iedereen die aan dit programma mee doet is anders. De ene persoon heeft echt een probleem met voeding, de ander is aangekomen door medicatie en er zijn ook personen bij die om bepaalde redenen minder goed kunnen bewegen.


Als we aan bewegen denken, dan denken we vaak meteen aan sporten, en dan ook vaak gelijk aan fanatiek sporten, zoals hardlopen of naar de sportschool. Maar om af te vallen is dat niet eens nodig. Het gaat om meer bewegen, dat kan bijvoorbeeld ook (intensief) wandelen zijn. Daar bedoel ik eigenlijk normaal wandelen mee, alleen dan met een wat snellere pas. Ook dit kan je opbouwen: je begint bijvoorbeeld met 10 minuten. De bedoeling is dat je ademhaling normaal blijft, dus dat je er niet van gaat hijgen of er kortademig van wordt. Dit kan je dan gaan opbouwen tot bijvoorbeeld 30 à 40 minuten wandelen. Ook daar moet je de tijd voor nemen, want je wil natuurlijk geen blessures krijgen (dan ben je uit de running en beweeg je helemaal niet!). Door matig intensief te wandelen verbrand je ook je buikvet, en dat is wat we natuurlijk graag willen.


Het fijnste is om jezelf aan te leren om het bewegen op vaste momenten of op vaste dagen te doen. Zelf ga ik bijvoorbeeld op dinsdag en donderdag intensief wandelen, en op zaterdag- en maandagavond ga ik thuis nog op de crosstrainer. Natuurlijk schuif ik daar wel eens iets in, zolang je maar wel aan genoeg beweegmomenten in de week komt.


Dat was het over deze bijeenkomst, in mijn volgende blog zal ik verder vertellen hoe de derde bijeenkomst (met het thema Eten) was, die is namelijk ook al geweest!

Lieve groet,

Serena


Via de linkjes hieronder vind je de andere blogs van Serena:
Vorige blog: Voorstellen en eerste groepssessie
Volgende blog: Derde groepsbijeenkomst - thema Eten