Redactie NVOO

Blog Serena: Het eerste persoonlijke gesprek met de leefstijlcoach

Redactie NVOO

Logo-COOL-white-background-large.jpeg

In haar blogs neemt O-buddy Serena ons mee in haar ervaringen met het GLI-programma Coaching op Leefstijl (CooL). Hier kan je blog 1 vinden, waarin ze zichzelf voorstelt.

Het eerste individuele gesprek

Dinsdag 13 december was het dan zover: na een aantal groepsbijeenkomsten was het nu tijd voor mijn eerste persoonlijke gesprek met de leefstijlcoach. Iets waar ik me eerlijk gezegd wel op verheugde!


De reden dat ik me erop verheugde was dat hoewel de groepsbijeenkomsten steeds gezellig, leuk en vooral ook leerzaam zijn, het wel steeds over algemene onderwerpen gaat die besproken worden met de groep. En, zoals ik ook in mijn eerdere blog schreef, weet ik zelf al van alles over het stukje voeding. Daarom keek ik wel uit naar dit persoonlijke gesprek om meer in te gaan op de dingen die voor mij specifiek belangrijk zijn.

Het gesprek met de leefstijlcoach

Toen ik binnen kwam vroeg de coach meteen aan mij “Hoe gaat het met je?”, waarop ik antwoordde dat het goed gaat, maar dat ik het fijn vond dat we elkaar nu 1 op 1 spraken. Vervolgens begon ik eigenlijk gelijk mijn verhaal te doen over hoe ik de bijeenkomsten tot nu toe heb ervaren. Zo heb ik onder andere aangegeven dat ik me na de eerste bijeenkomst best emotioneel voelde, omdat ik me er niet echt thuis voelde. Dat kwam voornamelijk doordat de rest van de mensen in de groep echt problemen heeft met voeding, en dat speelt bij mij niet. Wat ook meespeelt is dat ik er toch al ruim 37 jaar dag in, dag uit mee bezig ben: voeding, uiterlijk, gewicht, enzovoort…
Maar: we hebben het allemaal kunnen bespreken, dat is wel echt fijn aan zo’n individueel gesprek.

Goed nieuws! En wat persoonlijke adviezen

En het goede nieuws is: ik ben afgevallen. Hoeveel dit is in gewicht en centimeters kan ik jullie niet zeggen, omdat ik tot op heden nog steeds niet op de weegschaal wil. Dat moet bij de leefstijlcoach wel, maar ik kijk dan niet en ze zegt het dus ook verder niet. Maar ze was wel zeer positief! Natuurlijk merkte ik het zelf ook al wel aan mijn kleding. Ik kan weer dingen aan die ik al lang niet meer gedragen heb omdat het of niet meer paste of echt te strak zat. En nu niet meer! Dus ik was (en ben nog steeds) SUPER BLIJ!


Verder heb ik nog wel het advies gekregen om meer groenten en meer eiwitten te eten. Uit het voedingsdagboek dat ik een week voor deze afspraak moest bij houden kwam namelijk naar voren dat ik daar nog te weinig van binnen krijg. Dus dat probeer ik nu meer te eten.
Verder waren we vanuit beide kanten zeer positief over het traject.


Dus op naar de volgende bijeenkomst, die over slapen en stress gaat. Dat vind ik persoonlijk een zeer interessant onderwerp. Natuurlijk doe ik daar weer verslag van in mijn volgende blog. Tot dan!

Lieve groet,

Serena


Via de linkjes hieronder vind je de andere blogs van Serena:
Vorige blog: Derde bijeenkomst - thema Eten
Volgende blog: volgt!