Word lid en meng je in het gesprek!

De NVOO nodigt iedereen die leeft met overgewicht en/of obesitas uit om lid te worden. NVOO-lidmaatschap kost €30 per jaar. Het wordt tijd dat wij gehoord worden. Deel je vragen en ervaringen met ons. Ontmoet elkaar zowel fysiek als digitaal. Word onderdeel van de community en laat je stem horen!

#obesitas

“Waarom is obesitas een chronische ziekte?”

Anoniem

#behandeling

“Hebben jullie ervaring met de laatste obesitas behandeling?”

Anoniem

Lid worden

Word een O-buddy!

Door lid te worden van de NVOO word je een onderdeel van de community. Een grote en sterke community is belangrijk voor goede en professionele belangenbehartiging en vertegenwoordiging. Iedereen is welkom! Door lid te worden kun je je stem laten horen over bijna elk onderwerp wat te maken heeft met obesitas. Wat mis jij in ons huidige zorgsysteem in Nederland? Wat zou anders kunnen vanuit de overheid?

Lidmaatschap

Overweeg jij om lid te worden bij de NVOO? Lees hier alle voordelen op een rij!

Word een O-buddy!

Een O-buddy is een lid van de NVOO, iemand die leeft met overgewicht en/of obesitas. Wij willen bij de NVOO alleen positieve woorden gebruiken. Weg met woorden als 'dik', 'obees', 'vet' en meer... Bij de NVOO doen we niet aan fat-shaming. We introduceren daarom O-buddy's! Een O-buddy is iemand waar je mee kan praten of kan afspreken. Iemand waarmee je een band kan opbouwen. Iemand die er voor je is!

Digitaal platform

Door lid te worden van de NVOO sluit je je aan bij onze community. De community is een netwerk van mensen die leven met overgewicht en/of obesitas. Alle leden van de NVOO hebben toegang tot het digitale platform. Het digitale platform is een veilige omgeving op het internet waar alle leden online samen kunnen komen. Je kunt de volgende dingen doen op het digitale platform:

 • Een bericht posten
 • Een profiel aanmaken
 • Een persoonlijk verhaal of ervaring delen
 • Een vraag stellen over overgewicht en/of obesitas
 • Een afbeelding delen
 • Op elkaars posts reageren
 • Elkaars posts 'liken'
 • Karmapunten sparen door actief te zijn op het platform. Met voldoende karmapunten kan je uiteindelijk ook een prijs winnen. Dit wordt op korte termijn bekend gemaakt.
 • Elkaar privé berichten sturen
 • Op de hoogte blijven van de meest recente ontwikkelingen

Programma

De NVOO organiseert een interactief programma voor haar leden. Het programma wordt ingericht naar de behoeften van haar leden. Het programma bestaat uit:

 • O-buddy avonden waarbij de leden van de NVOO samen komen om te netwerken en te borrelen
 • Cursussen en trainings over interessante thema's waarbij we de ervaringsdeskundigen en experts uitnodiging om kennis te delen
 • Workshops of lezingen: interactieve avonden over relevante en interessante onderwerpen rondom overgewicht en obesitas
 • Algemene leden vergadering: Er vindt 2x per jaar een algemene leden vergadering plaats. Alle leden van de NVOO zijn welkom om hieraan deel te nemen.
 • Borrels of feesten: gezellige avonden om samen te komen!

Kennisbank

De NVOO werkt hard om de kennisbank op te bouwen met betrouwbare informatie. Het delen van informatie is belangrijk. Op dit moment is het moeilijk om alle nieuwe artikelen, krantenberichten, social media posts, wetenschappelijke artikelen en richtlijnen bij te houden op het internet. Wat is nu belangrijk? Wat is relevant? Wat is betrouwbaar?
De NVOO biedt een kennisbank aan met artikelen die afkomstig zijn van betrouwbare bronnen, die voor iedereen open te bezoeken is via onze website. De leden van de NVOO kunnen advies en input geven over welke onderwerpen zij graag willen teruglezen. De NVOO zet zich in om deze onderwerpen aan te bieden.

Podcast

De NVOO heeft een podcastshow op Spotify: Obesicast. Moritz, Coco en Ö mrüm gaan op zoek naar experts en ervaringsdeskundigen op het gebied van obesitas. Ze proberen met behulp van interviews een inspirerend verhaal boven water te krijgen. Volg ze op spotify!