Obesicast

Obesicast is dé podcast voor iedereen die betrouwbare informatie wil over obesitas, leefstijl en behandelingen in Nederland. Coco, Moritz & Ömrüm gaan voor jullie op pad om de experts te vinden. Luister de interviews voor alle feiten op een rij. Obesicast is een samenwerking met Stichting Over Gewicht!

Original.png

5. De hamster in je brein

Ömrüm praat met kinderartsen dr. Felix Kreier en dr. Maarten Biezeveld, auteurs van het boek ‘De hamster in je brein’, over duurzaam gewichtsverlies en hoe het precies werkt in je brein als we te dik worden.

Luister nu!
Original.png

4. Dr. Ludidi: Intermittend fasting

Moritz en Coco spreken met dr. Samefko Ludidi, nutritional coach en auteur van 'De dr. Ludidi Vastenmethode' over intermittent fasting en een gezond eetpatroon.

Luister nu!
Original.png

3. Eetstoorniskliniek: Novarum

Coco en Moritz praten met dr. Elske van den Berg, klinisch psycholoog en directeur Behandelzaken van Novarum, een centrum voor eetverslaving, om meer te weten te komen over de verslavingscomponent van obesitas.

Luister nu!
Original.png

2. 'De olifant in de kamer' met Koos & Rudolph

Ömrüm praat met Koos Woltjes en Rudolph van der Graaf, schrijvers van het boek ‘de olifant in de kamer’, over hun ervaring met obesitas en de prikkelende reacties van de omgeving.

Luister nu!
Original.png

1. Obesitas als maatschappelijk probleem

Moritz en Ömrüm praten met dr. Maurits de Brauw, bariatrisch chirurg in het Spaarne Gasthuis, over obesitas als maatschappelijk probleem en wat de oplossingen zouden kunnen zijn om overgewicht en obesitas te bestrijden.

Luister nu!

Steun de NVOO

Wil je graag meer van ons werk zien? Word lid van de NVOO!

Door lid te worden van de NVOO steun je de NVOO en word je onderdeel van onze community. Sluit je aan en ontmoet andere leden die hun verhaal delen!