Nederlandse Vereniging voor Overgewicht en Obesitas

Wij zijn een officiële vereniging voor mensen die leven met overgewicht en obesitas in Nederland. Ons doel is om samen te komen en een sterke community te vormen. Samen onze stem te laten horen! Word nu lid en sluit je aan bij onze community!

Wat doen wij?

Community building

De NVOO heeft een doel voor ogen: een nationale community bouwen voor mensen met overgewicht en obesitas. Een community waar iedereen welkom is. Een community waar je stem gehoord wordt en invloed heeft! We hebben een digitaal platform gebouwd waarop alle leden van de NVOO samen kunnen komen. Je kunt hier je ervaringen, meningen, tips en adviezen delen met iedereen. Het is een veilige omgeving waar je je buddy kan vinden! De NVOO leden noemen wij ook wel O-buddy's. Een buddy waar je op kan terugvallen. Een buddy waarmee je kunt afspreken of aan wie je vragen kunt stellen. Wacht niet langer en sluit je aan bij onze community!

Kennisbank

Vind jij het ook zo moeilijk om de juiste informatie te vinden op het internet? Er zijn veel artikelen en blogs beschikbaar met allerlei verschillende meningen over obesitas. Wij vinden dat er nog onvoldoende goede kennis beschikbaar is over obesitas. Daar willen we verandering in brengen! De NVOO helpt je een weg vinden in dit oerwoud. Door samen te werken met wetenschappers, medisch specialisten en ervaringsdeskundigen bieden we betrouwbare bronnen van informatie aan. De kennisbank wordt gevormd door een samenwerking met Stichting Over Gewicht. De kennisbank wordt gesteund door Partnerschap Overgewicht Nederland. Klik bovenaan deze pagina op Kennisbank en vind het artikel waar je naar zoekt!

Het ledenprogramma

De leden van de NVOO hebben toegang tot een interactief programma. Dit programma kun je terugvinden via de knop Programma bovenaan deze website. Activiteiten bestaan uit workshops, informatieavonden, cursussen of O-buddy avonden. Door lid te worden steun je ook het NVOO initiatief, waardoor we samen een steeds groter netwerk vormen. De NVOO organiseert twee keer per jaar een Algemene Leden Vergadering, waaraan je als lid van de NVOO kunt deelnemen. Meld je snel aan!

Podcast

Onze podcast 'Obesicast' biedt relevante informatie over obesitas. Met behulp van interviews van experts en ervaringsdeskundigen bieden we een breed spectrum aan nieuwe informatie. Luister nu via Spotify!

Vertegenwoordiging en belangenbehartiging

Door een sterk netwerk op te bouwen willen we betere vertegenwoordiging organiseren van mensen met overgewicht en obesitas in Nederland. Het is daarom belangrijk dat iedereen, ongeacht formaat of gewicht, zich aanmeldt bij onze community, zodat elke stem gehoord wordt! Door betere vertegenwoordiging wordt het mogelijk om deel te nemen aan belangrijke discussies en beslissingen. Dit gebeurt nog onvoldoende. Middels goede vertegenwoordiging kunnen wij ook beter de belangen behartigen van mensen die leven met overgewicht en obesitas. Dit is belangrijk, en hierbij hebben we jouw hulp nodig!

Wie zijn wij?

Het team

Ons bestuur bestaat geheel uit vrijwilligers: ervaringsdeskundigen, zorgverleners en wetenschappers die de handen ineen hebben geslagen! Door een intensieve samenwerking komen onze diverse achtergronden krachtig samen in de NVOO.

Natasja Wijling

Co-voorzitter

Ellen Buijnink

Co-voorzitter

Erman Akpinar

Penningmeester

Ömrüm Aydin

Secretaris (ad interim)

Wouter Roosink

Algemeen bestuurslid

Anne Linde Mak

Redacteur

Jamie Wiegertjes

Algemeen bestuurslid

Norbert Essink

Algemeen bestuurslid

Meehelpen?

De NVOO kan altijd een extra paar handen gebruiken. Ben jij geïnteresseerd en wil je je graag aansluiten bij de NVOO? Stuur ons een mail en wij zullen je benaderen met meer informatie!

Stuur een bericht

Ons team

De vrijwilligers en collega's

De NVOO kan niet bestaan zonder de kracht en ondersteuning van haar vrijwilligers en werknemers. Ontmoet hen hier!

Wendy de Kok

Office medewerker / O-buddy

Luuk Woltring

Vrijwilliger / O-buddy

Fartuun Ali

Lid wetenschapsredactie

Patrick de Jonge

Lid wetenschapsredactie

Cengiz Callender

Lid wetenschapsredactie

Anne-Marieke van Dijk

Lid wetenschapsredactie

Meehelpen?

De NVOO kan altijd een extra paar handen gebruiken. Ben jij geïnteresseerd en wil je je graag aansluiten bij de NVOO? Stuur ons een mail en wij zullen je benaderen met meer informatie!

Stuur een bericht

Partners

Om impact te maken is het belangrijk om samen te werken. De NVOO gaat hiervoor partnerschappen aan met organisaties die hetzelfde doel voor ogen hebben. Hieronder zie je met welke organisatie de NVOO samenwerkt.

Stichting Over Gewicht

De NVOO heeft een partnerschap met Stichting Over Gewicht. Wij werken samen op projecten die zich inzetten voor betrouwbare informatie voorziening (de kennisbank), belangenbehartiging (het Grote obesitasdebat), en campagnes om obesitas beter op de kaart te zetten.

Sponsors

De NVOO heeft mankracht en financiering nodig om haar organisatie en projecten krachtig neer te zetten. De NVOO haalt een deel van haar financiering binnen door middel van sponsoring. Sponsors hebben geen invloed op de missie, visie of bestuurlijke zaken van de NVOO. Dit betekent dat de financiering vanuit een sponsor niet leidt tot inhoudelijke of richtinggevende invloed. De NVOO stelt zelf haar eigen agenda op en ontwikkelt zelfstandig haar eigen projecten, hier hebben sponsors geen invloed op. Tevens publiceert de NVOO jaarlijks haar jaarrekening, waarbij alle inkomsten en uitgaven publiek en transparant worden gemaakt.