Redactie NVOO

Blog Serena: Derde GLI-bijeenkomst met thema Eten

Redactie NVOO

foto Serena.jpeg

Dit is de derde blog van O-buddy Serena. In haar blogs neemt ze ons mee in haar ervaringen met het GLI-programma Coaching op Leefstijl (CooL). Hier kan je blog 1 vinden, waar ze zichzelf voorstelt.
Lees gauw verder om over Serena’s derde CooL-bijeenkomst te horen!

De derde bijeenkomst: Eten!

Op 30 november had ik mijn derde CooL-groepsbijeenkomst, met als onderwerp: “Lekker eten geeft structuur”.
Een onderwerp waar ik zelf van te voren niet zo vrolijk van werd, omdat ik van mezelf weet dat ik goed en gezond eet en geen snoeper of emotie-eter ben. Maar ook naar deze bijeenkomst ging ik weer met volle 100% inzet!


Natuurlijk kwam de Schijf van 5 voorbij (die trouwens wel met de jaren steeds wordt aangepast door het voedingscentrum!). We hebben met de groep de gehele Schijf van 5 doorgenomen, we hadden het bijvoorbeeld over wat goede koolhydraten zijn en welke juist niet. Het ging dus om bewustwording van keuzes die je maakt.


In de Schijf van 5 zit tegenwoordig ook drinken/vocht. Dat was een stukje dat ik erg interessant vond! Ik was er namelijk niet mee bekend dat als je te weinig vocht binnen krijgt (minder dan 1,5 à 2 liter per dag aan thee en water) dat je lichaam dat als stress ervaart, waardoor je cortisol en andere stresshormonen aanmaakt en daardoor in gewicht aankomt. Daarnaast was voor koffie het advies om maximaal 4 kopjes per dag te drinken. Dus dit was voor mij een eye-opener om er nu nog meer op te letten dat ik voldoende drink!


Verder hebben we ook gesproken over afwisselend en gevarieerd eten, dat dit natuurlijk heel belangrijk is voor de soort voeding die je binnen krijgt, maar ook om het voor jezelf leuk te houden. En dat je ook eet wat je echt lekker vindt, maar er tegelijkertijd wel bewust van bent wat je eet en in welke hoeveelheid.


Al met al heb ik toch een goed en fijn gevoel overgehouden aan deze bijeenkomst, al sprak het thema Eten me in eerste instantie wat minder aan.


De volgende afspraak is half december, dat is mijn eerste individuele gesprek. Waar ik eerlijk gezegd veel zin in heb! Maar natuurlijk horen jullie in de volgende blog van mij hoe dat is geweest.

Lieve groet,

Serena


Via de linkjes hieronder vind je de andere blogs van Serena:
Vorige blog: Tweede groepsbijeenkomst - thema Bewegen
Volgende blog: Het eerste persoonlijke gesprek met de leefstijlcoach